Sosyal Medya

Güncel

PKK’lılar minibüs şoförünü öldürdü

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde karayolunu kesen PKK'lılar, durmayan köy minibüsüne ateş açtı. Sırtına kurşun isabet eden 35 yaşındaki şoför Garip Bektaş yaşamını yitirdi.



rzurum'un Åženkaya ilçesi ile Ardahan'ın Göle ilçesini birbirine baÄŸlayan karayolunu kesen PKK'lı bir grup, bir minibüsü durdurmak istedi. Durmayan minibüse ateÅŸ açılması sonucu sırtına kurÅŸun isabet eden ÅŸoför Garip BektaÅŸ yaÅŸamını yitirdi.

Olay 07.00 sıralarında Erzurum'un Åženkaya ilçesinin DeÄŸirmenlidere ile AkÅŸar mahalleleri arasında meydana geldi. Ormanlık bölgeden karayoluna inen bir grup PKK’lı Ä°stanbul'dan Ardahan'a giden yolcu otobüsünü durdurdu. Yolcuları aÅŸağı indirip propaganda yapan PKK’lılar, gelen köy minibüsünü de durdurmak istedi. Ancak minibüs sürücüsü, PKK’lıların yol kestiÄŸini görünce aracı  geri vitese taktı ve kaçmaya çalıştı. Bu sırada çevrede bekleyen PKK’lılar minibüse ateÅŸ açtı.

Yaralı halde aracı sürdü

Sırtından tek kurÅŸunla vurulan 35 yaşındaki minibüs ÅŸoförü Garip BektaÅŸ, yaralı halde bir süre aracı sürmeye devam etti. BektaÅŸ kendinden geçince, yanında bulunan iki kiÅŸi minibüsü kullanarak bölgeden uzaklaÅŸmayı baÅŸardı. Bu arada gelen bir aracı durduran minibüsteki iki kiÅŸi, BektaÅŸ'ı bu araca koyarak Göle Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen evli ve iki çocuk babası BektaÅŸ yaÅŸamını yitirdi.

Otobüsü yaktılar

PKK’lılar, yolcularını indirdiÄŸi otobüsü ise benzin dökerek yaktı. Olaydan sonra kaçan örgüt üyelerinin yakalanması için Erzurum ve Ardahan'dan bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi gönderildi. Åženkaya- Göle karayolu da güvenlik nedeniyle sabah saatlerinden itibaren ulaşıma kapatıldı.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.